A nagymamám tanácsa: Ezért adj mindig szódabikarbónát tojásfőzésnél a vízhez!
Tojásfőzés néha igencsak kényes feladat lehet a háziasszonyok számára vendégvárásnál kiemelkedően fontos, hogy tökéletesen megfőtt tojásokat kapjanak, amelyeknek a héja könnyen tisztítható és repedezett. Egy egyszerű és hatékony trükk az, hogy szódabikarbónát adunk a vízhez, amiben főzzük a tojásokat. Íme, hogy miért előnyös, és pluszban még néhány hasznos tipp a tökéletes főtt tojásokhoz:
Miért érdemes Szódabikarbónát Használni:
Ez is érdekelhet: Ha ezt teszed a paprika bokorral, nyár végéig 3-szor annyi termést hoz majd!
Héj Tisztításának Megkönnyítése:
A szódabikarbóna hozzáadása a főzővízhez segíthet a pH-szint emelésében, ami lúgosabbá teszi a tojáshéjat. Így megkönnyíthetjük a héj tisztítási folyamatát, egyszerűbben és gyorsabban távolítható el a héj a főzés után.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!