ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

A mesterszakács elárulta: így készül a tökéletes tyúkhúsleves

tyúkhús leves
hirdetés

Elkészítés:

A húsokat 1-2 órára beáztatjuk, majd megtisztítjuk a tokoktól és más oda nem illő részeket eltávolítjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk. Az 5 literes edénybe helyezzük a húsokat és a hagymát, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje (kb. 3-4 liter).

Először nagy lángon melegítjük, amíg fel nem forr, majd kis lángra vesszük, és sóval, borssal ízesítjük. A habot folyamatosan szedegessük le egy szűrővel.

A zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk és megmossuk. Amikor a leves elforrta a habját, hozzáadjuk a zöldségeket és az összekötözött petrezselymet.

A vége felé kivesszük a petrezselymet, a hagymát és a paprikát, majd hagyjuk tovább főni a levest.

Ha a tyúk lába megfőtt (a bőr szétrepedezik a porcokon és ízületeken), elzárjuk a levest. A zöldségeket és a húsokat külön vesszük. A levest leülepedni hagyjuk, majd finom szűrőn átszűrjük, az edény alján két merőkanálnyi levest hagyva.

A maradék levest egy kis edényben felforraljuk, és kifőzzük benne a tésztát. Ha megfőtt, nem szűrjük le, hanem lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.

A levest a hússal, zöldségekkel és tésztával tálaljuk.

    Ez a tyúkhúsleves recept tökéletes választás egy családi ebédhez vagy vacsorához, melegséget és gazdag ízeket hozva az asztalra.

    A nyár kedvenc fogása: cukkinis fetás spenótos tócsni, isteni tzazikivel

    Borsófőzelék recept nokedlivel és sült kolbásszal, nagyon finom lett

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés

    Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

    hirdetés
    error: Content is protected !!