Elkészítés:
A húsokat 1-2 órára beáztatjuk, majd megtisztítjuk a tokoktól és más oda nem illő részeket eltávolítjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk. Az 5 literes edénybe helyezzük a húsokat és a hagymát, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje (kb. 3-4 liter).
Először nagy lángon melegítjük, amíg fel nem forr, majd kis lángra vesszük, és sóval, borssal ízesítjük. A habot folyamatosan szedegessük le egy szűrővel.
A zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk és megmossuk. Amikor a leves elforrta a habját, hozzáadjuk a zöldségeket és az összekötözött petrezselymet.
A vége felé kivesszük a petrezselymet, a hagymát és a paprikát, majd hagyjuk tovább főni a levest.
Ha a tyúk lába megfőtt (a bőr szétrepedezik a porcokon és ízületeken), elzárjuk a levest. A zöldségeket és a húsokat külön vesszük. A levest leülepedni hagyjuk, majd finom szűrőn átszűrjük, az edény alján két merőkanálnyi levest hagyva.
A maradék levest egy kis edényben felforraljuk, és kifőzzük benne a tésztát. Ha megfőtt, nem szűrjük le, hanem lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
A levest a hússal, zöldségekkel és tésztával tálaljuk.
Ez a tyúkhúsleves recept tökéletes választás egy családi ebédhez vagy vacsorához, melegséget és gazdag ízeket hozva az asztalra.
A nyár kedvenc fogása: cukkinis fetás spenótos tócsni, isteni tzazikivel
Borsófőzelék recept nokedlivel és sült kolbásszal, nagyon finom lett