hirdetés
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkemájat, majd felöntjük körülbelül 1 dl forró vízzel. Lefedjük, és alacsony lángon pároljuk néhány percig.
A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomot felszeleteljük, és a fokhagymát megtörjük. Mindezeket hozzáadjuk a májhoz, és tovább főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A főzés végén megszórjuk őrölt pirospaprikával, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Ügyeljünk rá, hogy a csirkemájat főzés közben ne sózzuk, mert kesernyés ízt kaphat!)
Friss kenyérrel és savanyúsággal, például kovászos uborkával kínáljuk, hogy teljessé tegyük az élményt.
Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es