Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Kiderült a zserbó nagy titka, amit a háziasszonyok 90%-a nem ismer!

a zserbó nagy titka
hirdetés

Kiderült a zserbó nagy titka, amit a háziasszonyok 90%-a nem ismer! Kimondhatjuk , hogy a zserbó az egyik legközkedveltebb süteményünk, amit hétvégente nagyon sokan elkészítenek, és a gyerekek, unokák is nagyon-nagyon szeretik.

Vannak, akik szeretnek az ízekkel és a különféle interneten található receptekkel próbálkozni, de akadnak olyanok is, akik egy régi, jól bevált receptet követnek évről-évre, amit még korábban szereztek meg a szüleiktől, nagyszüleitől!

A zserbó igazi titka azonban minden receptről hiányzik, ezért sok háziasszony nem is ismeri, de mi most eláruljuk nektek, hogy mi is ez.

A zserbó története

Az egyik legnépszerűbb süteményünk, hagyományosan cukrozott dió és savanykás baracklekvár kerül az omlós tésztarétegek közé, tetejét pedig fényes csokimáz fedi. Nincs igazi szezonja, a cukrászdákban szinte mindig kapható, de otthon elsősorban húsvétkor és karácsonykor készítjük.

Ezt olvastad már? Egy kis kenyérlángos recept, nálunk nagy sikere van

Az eredeti receptet névadója, a svájci származású Gerbaud Emil cukrász álmodta meg, aki bejárva Angliát, Franciaországot, Németországot, Franciaországot, végül Kugler Henrik hívására 1884-ben Budapesten telepedett le, hogy az előkelő belvárosi cukrászda vezetését átvegye. Az akkori Gizella téren (ma Vörösmarty tér) működő cukrászda az „elegáns világ találkozóhelyének” számított, így Kugler ennek megfelelően egy világlátott, újításokra nyitott, vérbeli cukrászembert keresett – és talált meg Gerbaud Emil személyében.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!