hirdetés
2. Narancsos-mézes sárgarépa: nem is gondolnánk, hogy egy jó köret mennyit számít
Hozzávalók:
- 60 dkg sárgarépa
- 2 evőkanál vaj
- fél narancs leve
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Elkészítés: A sárgarépát megtisztítjuk, ízlés szerint karikára vagy hasábokra vágjuk. A vajat egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a répát, és átforgatjuk, ráfacsarjuk a narancs levét, és fedő alatt, közepes lángon 7-8 percet pároljuk, míg a répa puhulni kezd.
Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a gyömbérrel, sózzuk, borsozzuk, és időnként megkeverve még 4-5 percet pároljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, összeforgatjuk, és ízlés szerint melegen vagy langyosan tálaljuk.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!