7 különleges köret, ha már unod a megszokottat
1. Sültek mellé a legjobb köret ez a burgonyás saláta!
Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 10 db tojás
- 2 fej lila hagyma
- 3 szál csemegehagyma
Öntethez:
- 300 g majonéz
- 250 g tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek (olíva)olaj
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 tk cukor
Elkészítése:
A burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd lehűtjük, lehéjazzuk és ízlés szerint kockára vagy karikára vágjuk.
A tojásokat szintén megfőzzük, majd azokat is lehűtjük és feldaraboljuk.
A lilahagymákat felkockázzuk, a csemegehagymát pedig karikázzuk.
Az öntethez egy keverőtálba tesszük a hozzávalókat és (kézi keverővel vagy turmixxal) jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyához.
Beletesszük a tojást és a hagymákat és óvatosan, nehogy a főtt burgonya összetörjön, így együtt mindent összekeverünk, átforgatjuk.
A tetejét főtt tojással és némi zölddel díszíthetjük és hűtőszekrényben téve hagyjuk míg teljesen ki nem hűl, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok!
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!