hirdetés
6 finom és gyors cukkinis fogás, amit még májusban elkészítek: Ez az étel egyszerűen zseniális: cukkinis rudak
Finom és egészséges alternatívát nyújtó étel, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon. A cukkinik a főszereplők, és a panírozásnak és sütésnek köszönhetően szép aranybarna és ropogós lesz a végeredmény. Ez a recept ráadásul megspórolja az olajat, így egészségesebb alternatívát nyújt a hagyományos sült krumplikhoz képest.
Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 1 tk szárított kakukkfű
- Só és bors ízlés szerint
- 1 tojás
- Zsemlemorzsa
Ajánló: Így termeszthetsz gyorsan, bőséges mennyiségű cukkinit egy szakértő tippjei alapján
Elkészítés:
- Első lépésként mossuk meg és szárítsuk meg a cukkinit; a héjával együtt lesz felhasználva. Egy kisebb cukkinit akár egészben is feldolgozhatunk. Ezután vágjuk a cukkinit olyan darabokra, amik nagyjából hasonlítanak egy sült krumplihoz.
- Egy tányérban verjük fel a tojást. Egy másik tányérba tegyük a zsemlemorzsát, és keverjük össze sóval, borssal és szárított kakukkfűvel.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Hempergessük a cukkinidarabokat először a felvert tojásba, majd forgassuk bele a zsemlemorzsás keverékbe. A cukkinit duplán is bepanírozhatjuk, ahogy tetszik. A fotón látható cukkinik egyszeresen vannak bepanírozva.
- Helyezzük a panírozott cukkinidarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük előmelegített sütőben, amíg a zsemlemorzsa aranybarnára sül. Ez általában nagyjából 30-40 percig tart, attól függően, milyen nagyságúak a darabok.
- Ezzel a recepttel teljesen elhagyhatjuk az olaj használatát. Ha az íz miatt nem szeretnénk kihagyni, csepegtethetünk egy kis olívaolajat rájuk.
Jó étvágyat!
A következő cukkinis receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!