Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

5 epres finomság, amit az egész család imád

epres sütemények
hirdetés

3. Ez annyira finom, sütés nélküli epres sajttorta

Hozzávalók

  • 800 g sovány túró
  • 300 g mascarpone
  • 2 evőkanál citromlé
  • 120 g cukor
  • 220 g vajas keksz
  • 150 g vaj
  • 50 g étcsokoládé
  • 6 lap zselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 300 g tejszín
  • 700 g eper
  • 120 g eperzselé
  • 1 műanyag zacskó

Elkészítés

Először tedd a vajas kekszet egy műanyag zacskóba, és egy sodrófával finoman zúzd össze. Olvaszd meg a vajat és reszeld le a csokoládét. Keverd össze a megolvadt vajat a kekszmorzsával, majd dolgozd bele a reszelt csokoládét. Egy kapcsos tortaforma aljára helyezd (24 – 26 cm átmérőjű), egyenletesen nyomkodd bele a keveréket.

Tegyél a keksz-vaj morzsát a forma aljára, egyenletesen nyomkodd le, és tedd hűtőbe kb. 25 percre. Áztass be zselatint hideg vízbe. Keverd össze a túrót, mascarponét, citromlét, cukrot és a vaníliás cukrot. A zselatint oldd fel, majd keverj hozzá 3-4 evőkanál túrókrémet, végül dolgozd bele a túró-mascarpone krémbe.

Verd fel a tejszínt, és óvatosan keverd a krémhez. Ezt követően öntsd a krémet a torta alapra, és hagyd a hűtőben 2-3 óráig dermedni. Moss meg, tisztíts meg és vágd félbe az epreket. Rendezd az epreket a krém tetejére. Melegítsd fel az eperzselét, és kanalazd az eprekre. Hagyd megdermedni.
Ha tetszett a recept, kérjük hagyj egy megjegyzést! Köszönjük!
Jó étvágyat!

    A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

    3 / 5

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!