3. Ez annyira finom, sütés nélküli epres sajttorta
Hozzávalók
- 800 g sovány túró
- 300 g mascarpone
- 2 evőkanál citromlé
- 120 g cukor
- 220 g vajas keksz
- 150 g vaj
- 50 g étcsokoládé
- 6 lap zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 300 g tejszín
- 700 g eper
- 120 g eperzselé
- 1 műanyag zacskó
Elkészítés
Először tedd a vajas kekszet egy műanyag zacskóba, és egy sodrófával finoman zúzd össze. Olvaszd meg a vajat és reszeld le a csokoládét. Keverd össze a megolvadt vajat a kekszmorzsával, majd dolgozd bele a reszelt csokoládét. Egy kapcsos tortaforma aljára helyezd (24 – 26 cm átmérőjű), egyenletesen nyomkodd bele a keveréket.
Tegyél a keksz-vaj morzsát a forma aljára, egyenletesen nyomkodd le, és tedd hűtőbe kb. 25 percre. Áztass be zselatint hideg vízbe. Keverd össze a túrót, mascarponét, citromlét, cukrot és a vaníliás cukrot. A zselatint oldd fel, majd keverj hozzá 3-4 evőkanál túrókrémet, végül dolgozd bele a túró-mascarpone krémbe.
Verd fel a tejszínt, és óvatosan keverd a krémhez. Ezt követően öntsd a krémet a torta alapra, és hagyd a hűtőben 2-3 óráig dermedni. Moss meg, tisztíts meg és vágd félbe az epreket. Rendezd az epreket a krém tetejére. Melegítsd fel az eperzselét, és kanalazd az eprekre. Hagyd megdermedni.
Ha tetszett a recept, kérjük hagyj egy megjegyzést! Köszönjük!
Jó étvágyat!
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!