Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

5 epres finomság, amit az egész család imád

epres sütemények
hirdetés

2. Isteni epres krémes almás pite recept, a legjobb nyárra!

Tészta:

  • 35 dkg finomliszt
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2 ek tej ( + 1 ek tejfölt is tettem bele)

Krém:

  • 2 csomag fehércsokoládés pudingpor
    ( vagy vaníliás, vagy tejszínes)
  • 5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 80 dkg tejföl

Hab:

  • 2 tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor

+ kb 40 dkg szeletelt eper a krém és a hab közé

Elkészítés:

A tésztát összegyúrom és kb fél órát a hűtőben pihentetem. Közben a pudingokat a cukor felével megfőzöm a tejben. A tejfölt a maradék cukorral elkeverem, majd kis adagokban a kihűlt pudinghoz keverem. A tésztát sütőpapíron 30×30 cm-es nagyságúra nyújtom, tepsibe helyezem, villával megszúrkálom és 180 fokra előmelegített sütőben kb 8 perc alatt, hőlégkeveréssel elősütöm. Ezután a krémet rásimítom, az eperszeleteket ráhelyezem, majd újabb 15 percig sütöm. Közben a tojások fehérjét a cukorral felverem, majd rásimítom az eperre. A hőfokot 150-re állítom és 10 percig tovább sütöm.
Amikor a hab rózsaszínűre sül, akkor már kész. A sütési idő sütőnként változhat. Teljes kihűlés után lehet csak szeletelni, addigra a krém megszilárdul.

Recept Sutimania Évaval FB oldal

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

2 / 5

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!