Elkészítés
A zúzát és a májat megtisztítjuk, a hagymát felkockázzuk. A csirkemájat érdemes frissen felhasználni, legfeljebb két napig tartsuk hűtőben.
Melegítsük fel a zsírt (szalonnazsír különösen jó ízt ad), és dinszteljük meg benne a hagymát, megszórva egy kevés ételízesítővel vagy sóval. Amikor a hagyma üveges, adjuk hozzá a piros paprikát, pirítsuk rövid ideig, majd öntsük fel fél liter vízzel, hogy az alaplé felforrhasson.
Amikor felforrt az alaplé, adjuk hozzá a zúzát. Folyamatosan kevergetve melegítsük át, hogy ne égjen le. Fűszerezzük rozmaringgal, oregánóval és majoránnával, majd annyi vizet adjunk hozzá, hogy ellepje a zúzát. Főzzük alacsony lángon, és 15 percenként keverjük át, amíg a zúza meg nem puhul.
Ha a zúza már puha, adjuk hozzá a májat. Közben forraljuk fel a vizet a tésztának. Az alaplevet ízlés szerint sózhatjuk, de először kóstoljuk meg, mert a máj édeskésebb ízt adhat neki. Amikor a tészta elkészül, a pörkölt is készen van.
Tálaljuk tejföllel, savanyúsággal vagy friss salátával – így lesz igazán tökéletes a fogás!
Krumplival sült hús, mert mi így szeretjük
Ez az almás sütemény egy igazi csoda, minden héten elkészítem