Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Zúzapörkölt recept, nagy kedvencünk

Zúzapörkölt recept, nagy kedvencünk
hirdetés

Elkészítés

A zúzát és a májat megtisztítjuk, a hagymát felkockázzuk. A csirkemájat érdemes frissen felhasználni, legfeljebb két napig tartsuk hűtőben.

Melegítsük fel a zsírt (szalonnazsír különösen jó ízt ad), és dinszteljük meg benne a hagymát, megszórva egy kevés ételízesítővel vagy sóval. Amikor a hagyma üveges, adjuk hozzá a piros paprikát, pirítsuk rövid ideig, majd öntsük fel fél liter vízzel, hogy az alaplé felforrhasson.

Amikor felforrt az alaplé, adjuk hozzá a zúzát. Folyamatosan kevergetve melegítsük át, hogy ne égjen le. Fűszerezzük rozmaringgal, oregánóval és majoránnával, majd annyi vizet adjunk hozzá, hogy ellepje a zúzát. Főzzük alacsony lángon, és 15 percenként keverjük át, amíg a zúza meg nem puhul.

Ha a zúza már puha, adjuk hozzá a májat. Közben forraljuk fel a vizet a tésztának. Az alaplevet ízlés szerint sózhatjuk, de először kóstoljuk meg, mert a máj édeskésebb ízt adhat neki. Amikor a tészta elkészül, a pörkölt is készen van.

Tálaljuk tejföllel, savanyúsággal vagy friss salátával – így lesz igazán tökéletes a fogás!

Krumplival sült hús, mert mi így szeretjük

Ez az almás sütemény egy igazi csoda, minden héten elkészítem

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!