hirdetés
Zúzapörkölt recept, nagy kedvencünk
Be kell vallanom, eddig csak húslevesben ettem zúzát, és ilyenkor mindig versengtünk az öcsémmel, hogy ki kapja ezt a finom falatot. De pörköltként?
Ekkor jöttem rá, mennyire keveset tudok a zúzáról. Bár belsőség és nem éppen a legvonzóbb megjelenésű, a zúza meglepően előkelő helyet foglal el a magyar éttermek étlapján. Ráadásul kevesebben idegenkednek tőle, mint például a pacaltól, pedig szintén belsőség.
Ezt is ajánljuk: Sörben sült oldalas recept, mi imádjuk
Hozzávalók (5 adaghoz, elkészítési idő: 1 óra)
- 1,5 kg csirkezúza
- 0,5 kg csirkemáj
- 5 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál piros paprika
- Ízlés szerint ételízesítő és só
- 1 teáskanál szemes rozmaring
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 1 csipet morzsolt majoránna
- 2 evőkanál zsír (szalonnazsír ajánlott)
A recept folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!