Adunk néhány jó tanácsot, hogy tutira jól sikerüljön:
A legeslegfontosabb a következő: jó minőségű darált húst vásároljunk hozzá, én általában hentesnél szoktam. Ez legtöbbször apróra darált sertéshús szokott lenni, ha tehetjük ne száraz húst válasszunk, hogy igazán finom legyen. Jobb, ha kicsit zsírosabb, szaftosabb, dagadó vagy sertés combból szerintem a legfinomabb, és lehetőleg kerüljük a darált karajt, mert azzal szerintem nem az igazi. Az is nagyon finom, ha darált sertés és marhahúsból vegyesen készítjük el, összemixeljük a kettőt.
Figyelmezetés: Ne adjunk túlzottan sok tojást a fasírthoz. Bőven elég fél kiló húshoz egy tojás is.
A következő tippem érdemes betartani: Ne spóroljunk a sóval és más fűszerekkel sem! 0,5 kg húshoz nagyjából egy teáskanál sót kell hozzáadnunk, illetve nyugodtan kísérletezhetünk zöldfűszerekkel is, mint a bazsalikom, petrezselyem, oregánó, vagy akár a menta. Ezt a saját családunk ízléséhez kell igazítanunk, így lehet egyedi és különlegesen finom is egyben. A szerecsendiót is nagyon ajánlatos kipróbálni, letesztelni, hogy kinek hogy ízlik. Ezek mellé kell még bele hagyma, fokhagyma, só, bors, paprika, apróra vágott petrezselyem is.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!