Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Zalai kelt palacsinta tészta recept, én mindig így készítem

hirdetés

Elkészítés:

Egy deciliter langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a tojássárgáját pedig egy tálba tesszük.

A tojássárgájához hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd fokozatosan a maradék langyos tejet és a lisztet is, váltakozva adagolva. Az alapot simára keverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérje habot.

A tésztát letakarva 15 percig pihentetjük, hogy az élesztő dolgozhasson, és a tészta megemelkedjen. Egy palacsintasütőben kevés olajat hevítünk. Egy merőkanálnyi tésztát öntünk a serpenyőbe, és egyenletesen eloszlatjuk. Mindkét oldalát körülbelül 2-2 percig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül.

A kelt palacsintákat kedvünk szerint tölthetjük lekvárral, túróval, kakaóval vagy Nutellával. Azonnal tálaljuk.

Narancsos-rozmaringos kacsa készül hagymás törtburgonyával

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!