Elkészítés:
Egy deciliter langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a tojássárgáját pedig egy tálba tesszük.
A tojássárgájához hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd fokozatosan a maradék langyos tejet és a lisztet is, váltakozva adagolva. Az alapot simára keverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérje habot.
A tésztát letakarva 15 percig pihentetjük, hogy az élesztő dolgozhasson, és a tészta megemelkedjen. Egy palacsintasütőben kevés olajat hevítünk. Egy merőkanálnyi tésztát öntünk a serpenyőbe, és egyenletesen eloszlatjuk. Mindkét oldalát körülbelül 2-2 percig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül.
A kelt palacsintákat kedvünk szerint tölthetjük lekvárral, túróval, kakaóval vagy Nutellával. Azonnal tálaljuk.
Narancsos-rozmaringos kacsa készül hagymás törtburgonyával