Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Töltött paprika készül a mai ebédre, nálunk így készül

Töltött paprika készül a mai ebédre, nálunk így készül
hirdetés

Elkészítés

Forrósítsd fel a zsírt egy edényben, majd add hozzá a lisztet, és pirítsd zsemleszínűre. Öntsd fel a forró csontlével, majd keverd hozzá a sűrített paradicsomot és a sót. Tedd bele a zellerlevelet és a vöröshagymát, majd főzd fél órán át, amíg készre nem fő.

Főzd félig a rizst, majd hűtsd le. Párold meg a vöröshagymát a zsíron, és reszeld le a fokhagymát. Készítsd el a tölteléket: keverd össze a darált húst, a párolt vöröshagymát, a félig főtt rizst és a tojásokat. Ízesítsd sóval, borssal és reszelt fokhagymával. Készítsd elő a paprikákat: mosd meg, majd csumázd ki őket. Töltsd meg a húsos keverékkel úgy, hogy ne maradjon levegő az üregben, de ne is töltsd túl, mert a paprika szétrepedhet. Ha marad töltelék, formázhatsz belőle gombócokat is – így kevesebb paprikát használhatsz. Helyezd a megtöltött paprikákat a forró paradicsommártásba. Főzd készre, de ne keverd – csak óvatosan rázogasd az edényt. Ha a mártás kevésnek bizonyul, vízzel pótolhatod.

Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!