Elkészítés
Forrósítsd fel a zsírt egy edényben, majd add hozzá a lisztet, és pirítsd zsemleszínűre. Öntsd fel a forró csontlével, majd keverd hozzá a sűrített paradicsomot és a sót. Tedd bele a zellerlevelet és a vöröshagymát, majd főzd fél órán át, amíg készre nem fő.
Főzd félig a rizst, majd hűtsd le. Párold meg a vöröshagymát a zsíron, és reszeld le a fokhagymát. Készítsd el a tölteléket: keverd össze a darált húst, a párolt vöröshagymát, a félig főtt rizst és a tojásokat. Ízesítsd sóval, borssal és reszelt fokhagymával. Készítsd elő a paprikákat: mosd meg, majd csumázd ki őket. Töltsd meg a húsos keverékkel úgy, hogy ne maradjon levegő az üregben, de ne is töltsd túl, mert a paprika szétrepedhet. Ha marad töltelék, formázhatsz belőle gombócokat is – így kevesebb paprikát használhatsz. Helyezd a megtöltött paprikákat a forró paradicsommártásba. Főzd készre, de ne keverd – csak óvatosan rázogasd az edényt. Ha a mártás kevésnek bizonyul, vízzel pótolhatod.
Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es