Elkészítés
A sertéshúst kisebb, körülbelül 2×2 centis kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Miután kicsit zsírjára sült, felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a fokhagymapréssel szétnyomott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát. Bár sokan együtt pirítják a hagymát a hússal, így jobban megmarad és intenzívebb lesz a két hagyma íze a végeredményben.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a majoránnát, és elkezdjük főzni. Ha elfő a víz, pótoljuk menet közben.
Közben a krumplit megpucoljuk és nagyjából ugyanolyan méretű kockákra vágjuk, mint a húst.
Amikor a hús már félig megpuhult (körülbelül 30-40 perc), tovább főzzük az egészet még 15-20 percig, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ekkor már nem pótoljuk a vizet, hanem hagyjuk, hogy elfőjön, és zsírjára pirítjuk a húst.
Közben olajban kisütjük a krumplit, és megsózzuk. Végül a húst és a krumplit összekeverjük, és így tálaljuk.
Ez a recept nemcsak ízletes, hanem gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így minden család kedvence lehet!
Ezek is érdekelhetnek: Sütés nélküli gyümölcsös, krémes torta, egyszerű és fincsi
Csurgatott tojás leves, buggyantott tojással, olcsó, de finom étel
Forrás: egyszerugyorsreceptek