ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Sütőben sült szőlőlekvár recept, tavaly nagy sikere volt, idén többet kell eltennem

Sütőben sült szőlőlekvár recept, tavaly nagy sikere volt, idén többet kell eltennem
hirdetés

Elkészítés:

Kezdd azzal, hogy alaposan megmosod a szőlőt, majd leszemezed a fürtöket. Helyezd a szőlőszemeket egy tepsibe, és süsd őket 100 fokon. A sütési idő változhat attól függően, hogy mennyire lédús a szőlő. Süsd addig, amíg a szőlő levet nem ereszt. Amikor a szőlő levet engedett, passzírozd át egy paradicsompaszírozón vagy szűrőn, hogy eltávolítsd a héját és a magokat. Az így kapott szőlőpüré már majdnem lekvár állagú lesz. Ha szükséges, forrald fel a pürét egy rövid ideig, hogy tovább sűrűsödjön, miközben előkészíted a befőttesüvegeket. Ez a recept cukor nélkül is kiváló, hiszen a szőlő természetes édessége érvényesül. Ha a szőlő savanykásabb, ízlés szerint adhatsz hozzá egy kevés cukrot. A fűszerezés a szőlőtől függ, ha elég édes, nem kell bele cukor, de ha savanykás, akkor természetesen kerülhet bele. Üvegekbe tesszük, mehet a száraz dunsztba.

Forrás: ketkes

Szilvásgombóc recept, már évek óta nem csináltam

Nyíregyházi módszer: Szabolcsban így teszik el a szőlőt télire, tanuld meg te is a trükköt!

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés

    Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

    hirdetés
    error: Content is protected !!