Elkészítés:
A csülköt darabokra vágjuk és sós vízben főzni kezdjük. Hozzáadjuk a babérlevelet, a szemes borsot és a hagymát. A csülköt addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul (kb. 1,5-2 óra).
Amíg a csülök fő, a császárszalonnát kockákra vágjuk és elkezdjük sütni egy nagy serpenyőben. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd folytatjuk a sütést, amíg a hagyma aranybarnára nem sül.
A jól kimosott savanyú káposztát hozzáadjuk a szalonnás-hagymás keverékhez. A csülök főzőlevéből annyit öntünk rá, hogy ellepje, majd előfőzzük a káposztát közepes lángon, amíg a lé nagy része el nem fő (kb. 20-30 perc). A káposztához hozzákeverjük a cikkekre vágott almát, majd jól összeforgatjuk.
Az elkészült csülkös, almás savanyú káposztát forrón tálaljuk, friss kenyérrel vagy krumplipürével.
Jó étvágyat!
Forrás: ketkes
Ez is érdekelhet:
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik