Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Sörkiflit készítettem, ez a recept mindig beválik nekem

hirdetés

Elkészítés:

1 dl langyos tejben elkeverjük az 1 teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk, és 10 percig pihentetjük, amíg felfut.

A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, majd mélyedést készítünk a közepébe. Hozzáadjuk a sót és elkeverjük. Ezután beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet, az olajat és a tojásokat. Az egészet alaposan összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát letakarjuk, és langyos helyen körülbelül 50 percig kelesztjük, amíg a duplájára nő.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük olajjal. Pizza szeletelő segítségével először 16, majd ízlés szerint akár 32 cikkre vágjuk, mint egy tortát. A háromszögeket kiflikké formázva szorosan feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és további 30 percig pihentetjük.

A megkelt kifliket lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk sóval, szezámmaggal vagy köménymaggal. Akár virslit is tekerhetünk a kiflikbe, ha gazdagabb ízre vágyunk.

Az előmelegített sütőben 180-190°C-on aranybarnára sütjük, körülbelül 15-20 perc alatt.

Narancsos-rozmaringos kacsa készül hagymás törtburgonyával

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!