Elkészítés:
1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a tejet és a tejfölt elkeverjük, együtt meglangyosítjuk, aztán hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, és ezt felfuttatjuk.
2. A liszthez hozzáadjuk a tejes keveréket, a tojást, a sót és az olajat, jól bedagasztjuk. Rugalmas, könnyű tésztát kapunk. Ha ragad, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá.
3. Fontos, hogy 1 órán át kelesztjük.
4. Átgyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, ezeket kb. 0,5 cm vastag kerek lappá nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk (lehet többre is, ha kisebb kifliket szeretnénk).
5. Megkenjük olvasztott margarinnal, majd a szélesebb vége felől feltekerjük.
6. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 10-15 percet kelesztjük még.
7.Megkenjük a felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmal, sajttal, stb… Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük (kb 20 perc)
Jó étvágyat kívánunk a családnak!
Simon Ilona receptje