Elkészítés
Keverjük a tojásokat és a cukrot habosra, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Kézi habverővel dolgozzuk össze. A sárga piskótát 20×35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 12 perc alatt megsütjük. A barna piskótához hasonlóan járunk el, annyi különbséggel, hogy liszt helyett 1 evőkanál kakaóport is hozzáadunk.
A vaníliás pudingport és a cukrot keverjük el a tejjel, majd főzzük sűrűre. Hagyjuk langyosra hűlni. A csokoládés krémet hasonló módon készítjük el a csokis pudingporral és cukorral.
Forraljuk össze a vizet, a cukrot és a rumot, majd a kihűlt piskótalapokat ezzel locsoljuk meg, mielőtt krémeket rákennénk. A barna piskótalapot locsoljuk meg rumos öntettel, kenjük rá a vaníliás krémet, majd helyezzük rá a sárga piskótát. A sárga lapra kenjük rá a csokoládés krémet, és ha mindkét pudingos krém kihűlt, tegyük hűtőbe.
A tejszínt verjük kemény habbá a vaníliás cukorral, és simítsuk a sütemény tetejére.
A csokoládéöntethez a tejet, lisztet, cukrot és kakaóport folyamatos keverés mellett főzzük sűrűre, majd hagyjuk langyosra hűlni, és adjuk hozzá a rumot. Olvasszuk meg a tejcsokoládét az olajjal, és csorgassuk a tejszínhab tetejére. Szeletelve tálaljuk.
Krémes piskótaszelet recept: én így szeretem, mikor jó sok krém van benne