Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ropogós, sült csirkecomb hagymás tört burgonyával

Ropogós, sült csirkecomb hagymás tört burgonyával
hirdetés

Elkészítés

Csirkecomb pácolása és sütése:

Egy tálban keverd össze az olajat, a füstölt fűszerpaprikát, a mézet, a lestyánt, a metélőhagymát, a sót és a borsot (akár használhatsz boltban megvásárolható fűszerkeveréket is). Kend be alaposan a csirkecombokat a pác keverékével. Fedd le, és hagyd pácolódni hűtőben kb. 2 órán keresztül.

Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra. Helyezd a pácolt combokat egy tepsibe, fedd le alufóliával, és süsd 45 percig.

Távolítsd el a fóliát, emeld a hőfokot 200°C-ra, és süsd tovább, amíg a combok szép pirosra és ropogósra nem sülnek. Közben időnként locsold meg a saját zsírjával, hogy ne száradjanak ki.

    Hagymás tört burgonya:

    Hámozd meg a burgonyát, vágd kisebb darabokra, és sós vízben főzd puhára (kb. 20 perc). Közben a vöröshagymát vágd apróra, és pirítsd aranybarnára a vajon. A megfőtt burgonyát törd össze, keverd hozzá a pirított hagymát, a vajat és a tejet. Ízesítsd sóval és fehér borssal, majd alaposan keverd el. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel, ha szeretnéd.

    Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es

      2 / 2

      Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

      Ez tetszett, megosztom!
      hirdetés
      hirdetés
      error: Content is protected !!