Elkészítés
Az élesztőt belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű tejfölbe, majd egy kicsit hagyjuk állni.
A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáöntjük a tejfölt, és alaposan összegyúrjuk a tésztát. A tésztát 30 percig pihentetjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A diót kevés forró cukros tejben 1-2 percig felfőzzük, majd ízesítjük reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral, és esetleg őrölt fahéjjal. Lehűtjük. A darált mákot porcukorral, őrölt fahéjjal és szilvalekvárral keverjük össze.
Az előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük a süteményeket. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk a süteményeket, hogy finom, omlós réteget kapjanak. Élvezzük ezt a házi készítésű, ízletes süteményt, amely biztosan elnyeri mindenki tetszését!
Forrás: ketkes
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik