Elkészítés
A cukrot, tojást és vajat alaposan összekeverjük. A lisztet, a sütőport és a kakaóport külön összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukros-tojásos-vajas masszához. Végül a tejet is hozzákeverjük, amíg egyenletes tésztát kapunk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (20×30 cm) öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük. (Fogpiszkálóval ellenőrizzük: ha nem ragad rá tészta, elkészült.) Hagyjuk kihűlni.
A pudingport 4 dl tejben sűrűre főzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy kevés rumaromát habosra keverjük. A kihűlt pudingot a vajas krémhez adjuk, és alaposan összedolgozzuk. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd hűtőbe tesszük.
A kakaóport összekeverjük az olajjal, hogy sűrű masszát kapjunk. Alacsony hőfokon hozzáadjuk az étcsokoládét és a vajat, folyamatos kevergetés mellett. (Fontos, hogy ne forraljuk fel.) Ha a csoki és a vaj teljesen elolvadt, a mázat a krém tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.
Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es