hirdetés
1. Teljesen cseréld le a morzsát
Hempergesd apró szemű zabpehelybe a csirkét a liszt és a tojás után, így extra ropogós lesz az eredmény és a gyerekek is imádni fogják, mert olyan lesz, mint a híres gyorsétteremben!
2. Daráld le a zabpelyhet
Első lépés apró szeműre daráld le a zabpelyhet. Ha ezzel megvagy, jöhet a panírozás: hempergesd meg a csirkét a lisztben, a tojásban és végül a darált pehelyben. A végeredmény a vártnál ropogósabb lesz.
A zab jótékony hatásai:
- Magas a növényi fehérje benne
- Magas a rosttartalma, így nagyon jó hatása van a bél- és immunrendszerre
- Kiváló szénhidrátforrás: hosszú ideig tartja fenn a jóllakottság érzését
- Stabilizálja a vércukorszintet
- Vitaminokban és nyomelemekben gazdag
- Rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet
Bízom benne, hogy te is kedvet kaptál a zabpehely panírhoz és kipróbálod legalább egyszer ezt a típust, mert garantáltan ízleni fog az egész családnak. Arról nem is beszélve milyen sok jótékony hatása van a szervezetre. Mi már csak így készítjük a rántott csirkét, kóstold meg te is.
Ezt is érdemes kipróbálnod: Szenzációs sajtos fokhagymás lepény 5-10 perc alatt