ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Olyan extra puha ez csörögefánk, hogy megőrülök érte – itt a recept!

Olyan extra puha ez csörögefánk, hogy megőrülök érte - itt a recept!
hirdetés

A csörögefánk elkészítése:

Első körben a tojások sárgáját a tejföllel, liszttel, a cukorral, sóval, sütőporral és a rummal alaposan összegyúrjuk, ügyeljünk rá, hogy tényleg alaposan gyúrjuk össze. Utána az összegyúrt masszát 20 percig hűtőben pihentetjük.

Ha ezzel megvagyunk, leveles tészta vastagságúra nyújtjuk és derelye vagy pizza vágóval téglalap alakúra vágjuk. Közepüket bemetsszük, majd az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.

Ha ez a lépés is kész, forró olajban vagy zsírban aranyszínűre sütjük az elkészített csörögefánkokat. Addig amíg még meleg vaníliás porcukorral meghintjük ízlés szerint, ki, hogy szereti.

Ajánlott cikkek:

A 2 kamasz fiam minden héten ezt kéri tőlem, leveles tészta almás pudinggal

Amióta tudom, hogy mire jó a füge fogyasztása, naponta eszem

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!