Gyógyászati felhasználása
Omega-3 zsírsavak: A porcsin kiemelkedik ezeknek az esszenciális zsírsavaknak a növényi eredetű forrásaként, amelyek kulcsfontosságúak az agy és a szív egészségéhez, különösen a vegánok számára.
Antioxidánsok: Tele van olyan antioxidánsokkal, mint a glutation, a porcsin segít a sejtek védelmében, a károsodások elleni küzdelemben és lassítja az öregedési folyamatot.
Ásványi anyagok: Jelentős mennyiségű kalcium-, magnézium-, kálium-, vas-, foszfor-, mangán-, réz-, folát- és szeléntartalommal a porcsin áthidalja a szabványos amerikai étrend hiányosságait, és elősegíti az általános jó közérzetet.
C-vitamin: Jelentős szállítója ennek az immunerősítő vitaminnak, amely hozzájárul az erős és ellenálló immunrendszerhez.
Béta-karotin: A porcsinban bővelkedő béta-karotin az A-vitamin előfutáraként működik, megszüntetve a gyakori hiányosságokat.
Melatonin: A legtöbb növénytől eltérően a porcsin melatonint tartalmaz, amely az alvásszabályozáshoz létfontosságú hormon, így értékes természetes forrás.
Koleszterincsökkentés: A betalainnak, a porcsinban található antioxidánsnak köszönhetően segít megelőzni a koleszterin károsodását az erekben, és pozitívan befolyásolja az LDL-koleszterin szintjét.
Triptofán: A porcsin triptofánt tartalmaz, amely egy kulcsfontosságú aminosav, amely segíti a hangulatszabályozást és küzd a depresszió ellen.
További érdekességek:
A nagyira bízták a kisunokát csak pár órára. Amit a kamera felvett… arra szavak sincsenek