ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Ne gyomláld, szüreteld! A legtöbben alábecsülik ennek a növénynek a hatását, pedig szinte mindenhol nő

A legtöbben alábecsülik ennek a növénynek a hatását pedig szinte mindenhol nő
hirdetés

A porcsinból (Verdolaga), a kertek kellemetlenségéből értékes kincs lett! Ez a rendkívüli növény visszaszerzi pozícióját a termelői piacokon és az éttermekben, egészségügyi előnyei miatt. Különböző nevekkel, például a disznófűvel emlegetett porcsin egy olyan gyomnövény, amelyet szeretettel kell üdvözölni.

Ez a robusztus növény a járda repedéseiből emelkedik ki, beszivárog a kertekbe, és Dr. Artemis Simopoulos, a Genetikai, Táplálkozási és Egészségügyi Központ elnöke „csodanövénynek” nevezte. Dr. Simopoulos a National Institutes of Health-nél töltött ideje alatt feltárta, hogy az összes zöld növény közül a porcsin tartalmazza a legmagasabb omega-3 zsírsavat.

Könnycsepp alakú, zamatos levelei antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. De ez még nem minden – ezek a levelek frissítő és pikáns citromos ízt is kínálnak egy kis borsos beütéssel, ahogyan Sergio Vitale, a chicagói Aldo’s Ristorante Italiano séf-tulajdonosa jellemezte.

Annak ellenére, hogy az amerikaiak, köztük Martha Washington, frissen és pácolva is élvezték a porcsint, de a használata az 1900-as évek elején visszaszorult. Szerencsére az utóbbi időben a gazdálkodók, a takarmányozók és az innovatív szakácsok újra érdeklődésüket mutatják a gyomnövény iránt.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!