Elkészítés:
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a zsírral. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Beletesszük a tojást és a porcukrot, majd alaposan összegyúrjuk a tésztát.
A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, majd hideg helyen pihentetjük legalább egy órát (de akár hosszabb ideig is). A mákot (vagy diót) összekeverjük a reszelt citromhéjjal, narancshéjjal, mazsolával, fahéjjal, és néhány csepp rumaromával. A cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd ezt még forrón ráöntjük a mákos vagy diós keverékre. Hagyjuk kihűlni, és csak ezután tesszük a tésztára.
A pihentetett tésztadarabokat egyenként kinyújtjuk, és megtöltjük a kihűlt töltelékkel. A tésztát feltekerjük, majd megkenjük tojással, és zsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük.
A megtöltött és formázott bejgliket fél órán át meleg helyen kelesztjük, majd ismét megkenjük tojással. Villával szurkáljuk meg a tetejüket, hogy sütés közben ne repedjenek meg. Ezután ismét hideg helyen pihentetjük őket kb. fél órán át. Mérsékelten meleg sütőben (kb. 180 °C) sütjük, amíg aranybarnára sül.
Krémes piskótaszelet recept: én így szeretem, mikor jó sok krém van benne