Elkészítés:
Keverd össze a lisztet, sütőport, porcukrot és sót egy nagy tálban. Morzsold el benne a vajat, hogy homogén, morzsás állagot kapj. Add hozzá a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrj tésztát. Oszd a tésztát két egyenlő részre, és pihentesd, amíg elkészíted a tölteléket. Melegben hűtőben tárold.
Melegítsd fel a tejet, majd keverd bele a darált mákot és a vajat. Amikor a vaj teljesen felolvadt, szitáld bele a porcukrot, és alaposan keverd össze. Add hozzá a lisztben elkevert sütőport, majd óvatosan forgasd bele a keményre vert tojásfehérjehabot.
Bélelj ki sütőpapírral egy közepes méretű tepsit (kb. 23×35 cm). Nyújtsd ki a tészta egyik felét tepsi méretűre, és helyezd az aljára. Kend meg egyenletesen a savanykás lekvárral. Simítsd rá a mákos tölteléket, majd nyújtsd ki a másik tésztalapot, és borítsd be vele a sütemény tetejét. Enyhén verd fel a tojást, kend meg vele a tésztát, és villával szurkáld meg, hogy sütés közben a gőz távozhasson.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Süsd kb. 30 percig, vagy amíg a sütemény aranybarnára sül és a tűpróba során tisztán húzhatod ki a tűt. Az első 20 percben használj hőlégkeverést, majd állítsd alsó-felső sütésre a tökéletes eredmény érdekében.