A karfiolfasírt elkészítése:
Első körben a legfontosabb, hogy a karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Miután leszűrtük, összetörjük és kicsit hagyjuk hűlni, ez fontos lépés és ne hagyjuk ki.
Ezt is érdemes elkészíteni: Tejfölös szelet makarónival, az étel amit vasárnapra készítek, és még kedden is esszük!
A tejbe áztatott kenyeret kinyomkodjuk, hozzákeverjük, a tojással, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával együtt. Vizes kézzel fasírtokat formálunk a masszából és beleforgatjuk a zsemlemorzsába, forró olajban kisütjük.
Miért érdemes karfiolt fogyasztani?
A karfiol rendszeres fogyasztása egyszerű módja, hogy számos nagyon szükséges tápanyaghoz hozzájusson a szervezet. Egy adag karfiol a napi ajánlott C-vitamin mennyiség háromnegyedét tartalmazza. Továbbá jó forrása a K-vitaminnak, különféle fehérjéknek és ásványi anyagoknak: tiamin, riboflavin, niacin, magnézium, foszfor, B6-vitamin, folsav, pantoténsav, kálium, és a mangán.