Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Olcsó recept augusztus végére – Mennyei panírozott karfiolfasírt

Olcsó recept augusztus végére - Mennyei panírozott karfiolfasírt
hirdetés

A karfiolfasírt elkészítése:

Első körben a legfontosabb, hogy a karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Miután leszűrtük, összetörjük és kicsit hagyjuk hűlni, ez fontos lépés és ne hagyjuk ki.

Ezt is érdemes elkészíteni: Tejfölös szelet makarónival, az étel amit vasárnapra készítek, és még kedden is esszük!

A tejbe áztatott kenyeret kinyomkodjuk, hozzákeverjük, a tojással, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával együtt. Vizes kézzel fasírtokat formálunk a masszából és beleforgatjuk a zsemlemorzsába, forró olajban kisütjük.

Miért érdemes karfiolt fogyasztani?

A karfiol rendszeres fogyasztása egyszerű módja, hogy számos nagyon szükséges tápanyaghoz hozzájusson a szervezet. Egy adag karfiol a napi ajánlott C-vitamin mennyiség háromnegyedét tartalmazza. Továbbá jó forrása a K-vitaminnak, különféle fehérjéknek és ásványi anyagoknak: tiamin, riboflavin, niacin, magnézium, foszfor, B6-vitamin, folsav, pantoténsav, kálium, és a mangán.

Ajánló: A kedvencemet sütöttem: grízes krémest

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!