Elkészítés:
A tojássárgákat keverd simára a liszttel és kevés langyos tejjel. A maradék tejet forrald fel, majd folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a tojásos keveréket, és kis lángon, sűrűre főzd. Hagyd teljesen kihűlni, időnként megkeverve.
A puha vajat vagy margarint habosítsd fel a porcukorral, majd add hozzá a citrom levét és reszelt héját. Keverd össze alaposan a kihűlt tojásos krémmel, amíg sima, egynemű állagot nem kapsz.
Verd fel a 200 ml habtejszínt kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a citromos krémbe, hogy az könnyű és habos legyen.
A teljesen kihűlt olajos piskótát vágd három egyenlő részre. Töltsd meg a tortalapokat a citromos krémmel, majd kívülről is kend be a tortát egyenletesen a maradék krémmel.
A díszítéshez verj fel további 200 ml tejszínt fixálóval, és ezzel dekoráld a torta tetejét és oldalát. Végül friss citromszeletekkel díszítheted.
Forrás: Irénke Zoványiné
Ajánló: 12 retro sütemény nagymamám receptes könyvéből, ami örök kedvenc marad