Elkészítés:
A málnát, fekete áfonyát, szilvát és az otelló szőlőt egy edényben felfőztem, majd az egészet átpasszíroztam egy szűrőn. A kapott gyümölcspépet félretettem.
Az almát, körtét és birsalmát meghámoztam, majd kockára vágtam. Egy nagyobb lábosban 1 dl vízzel fedő alatt puhára főztem. Miután megpuhultak, botmixerrel pürésítettem.
Az almapüréhez hozzákevertem a félretett piros gyümölcsös pürét, majd 1 kg cukrot adtam hozzá. A keveréket felforraltam, és a forrástól számítva még tíz percig főztem.
A tíz perc elteltével hozzáadtam a pektint, amit előzőleg 20 dkg cukorral elkevertem, valamint egy csipet borkősavat is adtam hozzá. Az egészet még egyszer felforraltam, majd hagytam lehűlni az edényben, időnként megkeverve.
Amikor a massza elkezdett sűrűsödni, dobozokba kanalaztam. Reggelig hagytam teljesen megdermedni, majd csak ekkor zártam le a dobozokat.
Az eredmény egy gyönyörűen megdermedt, szeletelhető, kemény gyümölcsíz lett, amely tökéletes csemege kenyérre kenve vagy akár magában is.
Forrás: Szabóné Verók Anikó
Tippünk nyugdíjasoknak: Mielőtt boltba mennénk, mindig tekintsük meg az akciós újságokat.
Ez a sütőpapír titkos funkciója, amit a gyártók próbálnak titokban tartani
Ez már sok: kiderült hova tűnik a pénz, ha nem váltjuk vissza a palackokat