Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ma vegyes gyümölcsízt, más néven hitlerszalonnát főztem, mi imádjuk

Ma vegyes gyümölcsízt, más néven hitlerszalonnát főztem, mi imádjuk
hirdetés

Elkészítés:

A málnát, fekete áfonyát, szilvát és az otelló szőlőt egy edényben felfőztem, majd az egészet átpasszíroztam egy szűrőn. A kapott gyümölcspépet félretettem.

Az almát, körtét és birsalmát meghámoztam, majd kockára vágtam. Egy nagyobb lábosban 1 dl vízzel fedő alatt puhára főztem. Miután megpuhultak, botmixerrel pürésítettem.

Az almapüréhez hozzákevertem a félretett piros gyümölcsös pürét, majd 1 kg cukrot adtam hozzá. A keveréket felforraltam, és a forrástól számítva még tíz percig főztem.

A tíz perc elteltével hozzáadtam a pektint, amit előzőleg 20 dkg cukorral elkevertem, valamint egy csipet borkősavat is adtam hozzá. Az egészet még egyszer felforraltam, majd hagytam lehűlni az edényben, időnként megkeverve.

Amikor a massza elkezdett sűrűsödni, dobozokba kanalaztam. Reggelig hagytam teljesen megdermedni, majd csak ekkor zártam le a dobozokat.

    Az eredmény egy gyönyörűen megdermedt, szeletelhető, kemény gyümölcsíz lett, amely tökéletes csemege kenyérre kenve vagy akár magában is.

    Forrás: Szabóné Verók Anikó

    Tippünk nyugdíjasoknak: Mielőtt boltba mennénk, mindig tekintsük meg az akciós újságokat.

    Ez a sütőpapír titkos funkciója, amit a gyártók próbálnak titokban tartani

    Ez már sok: kiderült hova tűnik a pénz, ha nem váltjuk vissza a palackokat

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!