Elkészítés:
Először kinyújtjuk a leveles tésztát, és a tészta egyik felét megkenjük a tejföl felével. A tetejére kenjük a felkockázott sonka és sajt felét. Hajtsa rá a leveles tészta egyik oldalát a másik oldalára. A tészta felét ismét megkenjük a maradék tejföllel, majd rátesszük a felkockázott sonkát és a reszelt sajtot. Hajtsa rá a tészta bevonatlan felét. Most vágjuk csíkokra a leveles tésztát. Óvatosan spirálba csavarjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 190°-on kb 20 percig sütjük. Egy másik változat: akkor is nagyon jó ízűek a rudak, ha sonka helyett füstölt lazacot használunk. Ehhez kb 200 g kell.
Savanyított cukkini a nagymamám receptje alapján
Gyümölcsös pite recept: Így készül a 2. kedvenc desszertem
Erdélyi háziasszonyok elárulták: Ez a roppanós házi kovászos uborka féltve őrzött titka