Kiderült a legszaftosabb rakott krumpli titka, én már csak így készítem
A rakott krumpli számos változatban készíthető el. Akár franciás stílusban vékonyra vágott burgonyával és tejszínnel, vagy magyarosan kolbásszal, szalonnával és tejföllel. Érdemes nagyobb adagot készíteni, mert másnap még finomabb sütőben átmelegítve.
Az én módszerem egyszerű: fűszereket csak mértékkel használok, mivel a kolbász már önmagában is ízgazdag. Ha mégis fűszereznél, a tejfölbe keverd őket, például fokhagymát, füstölt paprikát vagy szerecsendiót. A rakott krumpli nem maradhat kiadós sajt és zsiradék nélkül, a tepsi alját érdemes vajjal, olajjal vagy zsírral kikenni.
A sütés során érdemes figyelni a sütő hőmérsékletét, én 200 fokon szoktam sütni, 20-25 perc után kapcsolom ki a sütőt.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg krumpli
- 8 tojás
- 2 szál kolbász
- 35 dkg tejföl
- 25 dkg sajt
- ízlés szerint só és bors
- szükség szerint olaj
A recept folytatásáért a reklám alatt kattints a tovább gombra!