ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Jobb, ha tudod! Ezt jelenti a fehér réteg a savanyúság tetején!

Ezt jelenti a fehér réteg a savanyúság tetején!
hirdetés

Jobb, ha tudod! Ezt jelenti a fehér réteg a savanyúság tetején!

A nyár a befőzések, savanyúságok készítésének az ideje, de nem árt, ha leszögezünk a savanyúsággal kapcsolatban valamit!

A savanyúság fehér bevonatának megjelenése nem mindig jelenti azt, hogy penészesek. Ezt a színt a tejsavbaktériumok fermentációs és szaporodási folyamata provokálja.
A fermentáció egy erjedési folyamat, ami akkor következik be, ha a környezetben nem áll rendelkezésre elegendő oxigén.

Ajánló: Kiderült, mi a titka: ETTŐL lesz sokáig roppanós a kovászos uborka

Megfelelő főzés esetén ez a fehér réteg veszélytelen és csak azt jelzi, hogy a tejsavbaktériumok aktívitásba kezdtek. Ez a folyamat akkor kezdődik el, ha csak sós lébe tettük el és nem adtunk ecetet a savanyúsághoz, valamint, ha nem érintkeztek oxigénnel.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!