Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A tojásfehérjét a cukor felével és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukor másik felével keverjük habosra a citromhéjjal. Forgassuk össze a liszttel és sütőporral, majd lazán adjuk hozzá a habot. Osszuk három részre: az egyik marad sima, a másodikba forgassuk a darált diót, a harmadikba a kakaóport. Töltsük külön-külön nejlonzacskókba, csomózzuk el a szájukat, majd vágjuk le a sarkukat. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és felváltva, ferdén csíkokat húzunk a három különböző színű tésztával, ügyelve, hogy mindenhová jusson. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 15-20 percig sütjük.
Vaníliás főzött krém elkészítése:
A tojássárgáját, cukrot, vaníliás pudingport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, langyosan hozzáadjuk a habosra kevert vajat, és jól elkeverjük.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!