Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Isteni bécsi fánk – puha és szaftos, nem tudunk betelni vele

Isteni bécsi fánk – puha és szaftos, nem tudunk betelni vele
hirdetés

Elkészítés:

Először készítsük el a fánk tésztáját. Egy keverőtálban oldjuk fel az élesztőt 100 ml langyos tejben és egy csipetnyi cukorban, majd adjunk hozzá 3 evőkanál lisztet, és jól keverjük össze. Egy sűrű „előtészta” keletkezik, amelyet hagyjunk 30 percig pihenni szobahőmérsékleten, amíg buborékok nem keletkeznek benne.

Ezután egy másik tálban keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral. Egy nagy tálban vegyítsük el a lisztet, a puha vajat, a tejet és a sót, majd adjuk hozzá az előtésztát. Keverjük össze, és dolgozzunk belőle sima tésztát. Takard le, és hagyjuk ismét 60 percig pihenni szobahőmérsékleten.

A pihentetett tésztából formázzunk 20-25 gombócot, enyhén lapítsuk le őket, majd hagyjuk őket pihenni, amíg a méretük megduplázódik.

Hevítsük fel a zsiradékot 170 °C-ra, és süssük a fánkokat mindkét oldalán aranybarnára, többszöri megfordítással. Egy habverő segítségével emeljük ki őket, és tegyük papírtörlőre, hogy lecsepegjenek.

A legjobb rész következik: töltsük meg a fánkokat ízletes lekvárral egy nyomózsák segítségével, majd szúrjuk bele oldalról. Tálaláskor szórjuk meg őket porcukorral.

Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!