ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Ilyen egy jó magyaros kenyérlángos! Nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna!

hirdetés

A magyaros kenyérlángos egy hagyományos, közkedvelt magyar étel, amely a klasszikus kenyérlángos regionális változata. Ez az étel egy lapos kenyérféle, amelyet általában sütőben vagy láng fölött készítenek el, hogy kívül ropogós, belül pedig puha és levegős maradjon. A magyaros változat különlegessége, hogy tipikus magyar ízekkel gazdagítják, mint például fokhagymával, tejföllel, sajttal, illetve hagymával, paprikával vagy szalonnával, így egyedülálló és intenzív ízélményt nyújt.

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 db közepes, főtt, áttört krumpli
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz (kb)
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 tk só

Feltét:

  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg sajt darabolva
  • 20 dkg házi főtt sonka
  • 10 dkg házi füstölt kolbász
  • 3 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma

Tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt

A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!