Így készítsd el
Készítsd elő a babot. Tisztítsd meg, és önts meleg vizet a tálba. Fedd le. Áztasd 4 órán keresztül.
Készíts elő egy nagy műanyag palackot, és vágj egy lyukat a palackok kupakjára, hogy tudjon szellőzni. Ha elég ideig ázott a bab, akkor fogj egy kisebb palackot és vágd le a felső részét, hogy tölcsért legyen belőle. Ez a tölcsér megkönnyíti a bab nagy üvegekbe való áthelyezését. Óvatosan öntsd a beáztatott babot a nagy üvegekbe, egyenletesen elosztva a három tartályban.
Fedd le törölközővel. A bab egyenletes elosztása után helyezze a kupakokat a nagy üvegekre. Annak érdekében, hogy a csírák sötét, nedves környezetben maradjanak, takarja le a palackokat törölközővel. Ezeket a törölközőket ideális esetben enyhén nedvesen kell tartani. Ezt úgy érheted el, hogy enyhén permetezd őket vízzel.
A következő négy napban gondoskodnod kell a csírákról. Öntözd meg a babot naponta háromszor, hogy elegendő nedvességet kapjon az egészséges növekedéshez. Öntözd minden alkalommal körülbelül öt percig. Minden öntözés után tedd vissza a kupakokat a palackokra, és fordítsd meg őket. Ez lehetővé teszi a felesleges víz elvezetését, biztosítva, hogy a hajtások ne legyenek vizesek. Ne felejtsd el újra lefedni a palackokat törölközővel.
Szüreteld le a hajtásait. Négy nap gondos ápolás után a műanyag palackok megtelnek gömbölyded, fehér babcsírával. A betakarításhoz fel kell vágni az üvegeket. Legyél óvatos, nehogy megsértsd a kis hajtásokat. Miután kivetted a csírákat az üvegekből, alaposan öblítsd le, mielőtt megennéd.
További érdekességek:
A nagyira bízták a kisunokát csak pár órára. Amit a kamera felvett… arra szavak sincsenek