A bab gyakran előfordul a konyhánkban, hiszen annyiféle finomságot lehet készíteni belőle. Annak ellenére, hogy könnyen beszerezhető a boltból, érdemes termeszteni is otthon, így mindig friss ellátmányunk lehet.
Sok érv szól amellett, hogy ebbe belekezdj. Először is biztos lehetsz abban, hogy mi kerül a tányérodra, és nem igényel sok pénz vagy energiaráfordítást. Még nagy helyre sincs szükség hozzá.
A babcsíra otthoni, műanyag palackokból történő termesztése egyszerű és kifizetődő folyamat. Ha követed ezeket az egyszerű lépéseket, néhány nap alatt friss, tápanyag-dús csírákat kaphatsz. Ropogós állagának és tápértékének köszönhetően a házi babcsíra kétségtelenül feldobja az ételeket. Mindig az 1-2 napos friss csírakezdeményeket fogyaszd. Azért ez az ideális, mert ilyenkor óriási mennyiségben dúskálnak természetes enzimekben, fitovegyületekben, aminosavakban, vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjékben.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!