4. A hosszú szemű rizst kb. kétszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel öntsük fel, vagy víz helyett lehet leves alaplével is, leveskocka sem rossz megoldás, de elnyomhatja a rizs természetes ízét. A tiszta főzővízhez 2 adag 1,5 dl rizshez adjunk 1 csapott tk sót.
5. Felöntés után óvatosan kevergessük a rizst, hogy ne törjenek a szemek. Ha elrontjuk ragacsos is lehet.
6. A rizst fedő alatt, kis lángon pároljuk 15-20 percig, majd kóstoljuk meg. Ne főzzük túl! Miután megfőtt, kapcsoljuk le, vedd le a fedőt, és takard le az edényt egy tiszta konyharuhával 5-10 percre. Ez magába szívja a gőzt, így a szemek szárazon maradnak. Tálalás előtt óvatosan lazítsuk fel őket két villával.
Ajánló:
7 különleges köret, ha már unod a megszokottat
Ezek a csillagjegyek a legjobb szakácsok: Ők az igazi konyhatündérek