ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Így lesz egész nyáron zöld a füved, amit a nagy hőség sem száríthat ki

Így lesz egész nyáron zöld a füved, amit a nagy hőség sem száríthat ki
hirdetés

Júniustól kezdve heti rendszerességgel szükséges a fűnyírás. Sokak számára azonban problémát jelent, hogy a nyári időszakban nem megfelelően gondozzák a füvet, így a pázsit kopottá, szárazzá és fakóvá válik. A megfelelő öntözés és tápanyag-utánpótlás hiánya miatt a gyep veszít egészséges megjelenéséből. Ezért fontos, hogy a fűnyírás mellett figyeljünk a megfelelő öntözésre és trágyázásra is.

Ezt is érdemes megnézni: Csinálj golyókat alufóliából és tedd be a mosógépbe, az eredmény magáért beszél!

Nyesedék mulcs

A nyári időszakban megtehetjük azt is, hogy a fűnyíró tartálya nélkül vágjuk le a füvet, de akkor a nyesedék 1-2 centinél ne legyen nagyobb. Ez azért jó, mert a fűszálak között hagyott nyesedék mulcs visszatartja a nedvességet, így tápanyagot pótol a talajba. Ha azonban hosszabb szálú fűszálakat hagyunk a gyepen ártunk vele, összetömődik, nemezessé válik és elzárja a levegőt és gátolja a nedvesség eljutását a gyökerekhez. Ha már hosszabb ideje nem vágtunk a gyepet, ne rövid fokozaton vágjuk, hanem időről-időre csökkentsük a hosszúságot.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!