Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Így készül a tökéletes palacsinta, olyan puha és könnyű mintha piskóta lenne

Így készül a tökéletes palacsinta
hirdetés

szükség szerint étolaj a sütéshez  A száraz hozzávalókat, a tojást és a tejet egy tálban összekeverjük. A masszához folyamatos keverés mellett adagoljuk a vizet és a reszelt almát. Ez utóbbitól a tészta besűrűsödik, ezért óvatosan adjunk még hozzá egy kis vizet, de csak annyit, hogy a tészta sűrű, de folyékony maradjon, 

A tej és glutén érzékenyeknek sem kell lemondaniuk a palacsintáról, ha az alábbi recept alapján készítik. 

Hozzávalók:

  •  200 g gluténmentes lisztkeverék 
  •  6 dl rizstej 
  •  4 db tojás 
  • 2 ek napraforgó olaj 
  • 1 dl szódavíz 
  • 1 ek pálmazsír (a sütéshez) 

A rizstejet a turmixgép táljába öntjük. Kanalanként lassan adagoljuk hozzá a lisztet, miközben a legnagyobb fordulaton dolgozik a gép. 

Ha a massza homogén, hozzákeverjük a tojásokat, majd folyamatosan, kis adagokban az olajat. Végül kézzel belekeverjük a szódavizet is, és fél órát pihentetjük. 

A sütés a szokásos módon történik. Ebből a mennyiségből 15 palacsinta készülhet.

Ajánló:

Csodát tesz a veteményesben ez a házi műtrágya, amióta tudom csak ezt használom

A virágok átültetésének szabályai, amiket mindenki elhibáz és a virág látja kárát!

3 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!