szükség szerint étolaj a sütéshez A száraz hozzávalókat, a tojást és a tejet egy tálban összekeverjük. A masszához folyamatos keverés mellett adagoljuk a vizet és a reszelt almát. Ez utóbbitól a tészta besűrűsödik, ezért óvatosan adjunk még hozzá egy kis vizet, de csak annyit, hogy a tészta sűrű, de folyékony maradjon,
A tej és glutén érzékenyeknek sem kell lemondaniuk a palacsintáról, ha az alábbi recept alapján készítik.
Hozzávalók:
- 200 g gluténmentes lisztkeverék
- 6 dl rizstej
- 4 db tojás
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 dl szódavíz
- 1 ek pálmazsír (a sütéshez)
A rizstejet a turmixgép táljába öntjük. Kanalanként lassan adagoljuk hozzá a lisztet, miközben a legnagyobb fordulaton dolgozik a gép.
Ha a massza homogén, hozzákeverjük a tojásokat, majd folyamatosan, kis adagokban az olajat. Végül kézzel belekeverjük a szódavizet is, és fél órát pihentetjük.
A sütés a szokásos módon történik. Ebből a mennyiségből 15 palacsinta készülhet.
Ajánló:
Csodát tesz a veteményesben ez a házi műtrágya, amióta tudom csak ezt használom
A virágok átültetésének szabályai, amiket mindenki elhibáz és a virág látja kárát!