ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Profi kertész mondta : Így gondozd a levendulát, hogy gyönyörű maradjon

Profi kertész mondta : Így gondozd a levendulát, hogy gyönyörű maradjon
hirdetés

Profi kertész mondta : Így gondozd a levendulát, hogy gyönyörű maradjon

Talán nincs is olyan kert, amit ne festene lilára ez a mediterrán növény. Népszerűsége töretlen, pedig sok helyen csak sínylődik, és egyáltalán nem mutatja legszebb arcát. Nem tud úgy fejlődni, ahogy elvárnák tőle. Ugyan nem sok dologra van szüksége, de ezek elengedhetetlen feltételek az életben maradásához. Ha kíváncsi vagy rá, mitől lesz kedvenc növényed sok évig szép és egészséges, olvasd el a gondozási útmutatónkat!

Ezt olvastad már? A nagymamám trükkje a konyharuhákkal, így varázsold te is újjá őket

A levendula jellemzői

A levendula gyógy, fűszer és dísznövény egyben. Örökzöld félcserje. A legtöbb levendulabokor júniusban kezd el virágozni, ami egészen júliusig vagy augusztusig tart.

Egyes levendulafajták ősz elején másodvirágzásba kezdenek. Ennek feltétele, hogy a virágszárakat közvetlenül a nyári virágzás után eltávolítsd. A levendula hozhat lila, fehér, kék, halványkék vagy rózsaszín virágokat. Levele zöld vagy ezüstöszöld. Nagyon erős, aromás illata van, többek között ennek köszönheti a növény a népszerűségét.

Ajánló: Fogadjunk nem tudtad! Ezt jelentik a mosogatószivacsok színei

Virága ehető, ezért bátran díszítheted vele ételeidet vagy készíthetsz belőle akár levendulaszörpöt. Abban az esetben viszont ne fogyaszd, ha a levendulád közelében rendszeresen vegyszeres permetszereket használsz. Szegélynövényként is kíváló, ezért bátran ültetheted a kerti út mentén. Virágainak nektárja kertedbe vonzza a kis lepkéket és méheket, viszont szerencsére a szúnyogokat távol tartja. 

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 5

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!