Hogyan készítsük fel a szilvafát a télre?
A gyümölcsbetakarítás utáni időszak az ideális arra, hogy a következő szezon érdekében felkészítsük a szilvafát. Mire kell figyelni?
Ajánló: Így nyitható ki egy „eldobható” fűszerdaráló: újratölthető és korlátlanul használható
Hullott gyümölcs eltávolítása: Rendszeresen szedjük össze az aláhullott gyümölcsöt, mivel ha a földön hagyjuk, rothadni kezd és kártevőket vonz.
Rendszeres metszés: A száraz vagy beteg ágakat ősszel metsszük vissza, hogy megakadályozzuk a betegségek terjedését és serkentsük a fa egészséges növekedését.
Őszi trágyázás: A megfelelő tápanyagellátás elengedhetetlen a télre való felkészítéshez. Fontos, hogy ne a tavaszi trágyát használjuk, hanem kifejezetten az őszit, mely segít a gyökérzet megerősítésében és a fagy elleni védelemben.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!