Elkészítés
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Felhevítjük a libazsírt, majd megdinszteljük rajta az aprított hagymát és fokhagymát.
Hozzáadjuk a felkockázott paprikákat, és kissé összepároljuk őket.
Megszórjuk sóval, füstölt pirospaprikával, hozzáadjuk az aprított paradicsomot, őrölt köményt, majoránnát, és a paradicsompürét.
Az egészet kissé lepirítjuk, ügyelve, hogy le ne kapjon az alja, majd felöntjük egy kevés vízzel, és pár percig rotyogtatjuk az alapot.
Hozzáadjuk a felkockázott sertéscombot, összekeverjük az alappal, majd lefedjük, és közepes lángon 60 percig puhára főzzük. Időnként megkeverjük, és ízlés szerint borsozzuk.
Amíg fő a pörkölt, elkészíthetjük a nokedlit.
Ajánló: A család kedvence, a finom ropogós kovászos uborka
Olcsóbb és még finomabb: ÍGY készíthetsz otthon házi túró rudit