ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Hihetetlen trükk: helyezz két szöget a földbe a növényeid mellé, durva, mi történik!

Helyezz két szöget a földbe a palántád köré durva mi történik!
hirdetés

A kertészkedés szerelmesei mindig az organikus és innovatív módszereket keresik növényeik növekedésének és egészségének javítására. Egy lenyűgöző trükk, amely felkeltette a figyelmet: az, hogy két szöget helyezünk a talajba a növények mellé. Ez a nem szokványos megközelítés úgy hangzik, mintha hülyeség lenne, de olyan tudományos elvekben gyökerezik, melyek szerint jótékony hatással lehetnek a növények egészségére.

Nézzük meg, hogyan működik ez a módszer, és milyen meglepő hatásai lehetnek a kertedre.

A trükk mechanizmusa

A szögek talajba helyezésének alapötlete a növények közelében a vas erősítésének folyamatában rejlik. A vas kulcsfontosságú mikroelem, amelyre a növényeknek szükségük van a klorofill képződéséhez, amely elengedhetetlen a fotoszintézishez. A vas azonban gyakran olyan formában van jelen, amely a növények számára nem könnyen hozzáférhető. Ahogy rozsdásodnak, vasionokat bocsátanak ki a talajba, amelyeket a növények fel tudnak venni és hasznosítani tudnak.

Alkalmazása

Szükséges anyagok:

  • Növényenként két tiszta, kezeletlen vasszög
  • Víz (a növények öntözéséhez)

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!