Elkészítés :
Először tisztítsuk meg a friss epret, majd vágjuk ketté. Az epret daráljuk le vagy turmixoljuk össze. Egy serpenyőben melegítsünk fel néhány pohárnyi vizet közepesen magas lángon forrásig. Egy hőálló üvegtálba tegyük bele a 3 tojássárgáját a cukorral együtt.
Ezt is imádjuk: Eperlekvár recept egyszerűen, csak 3 percig kell forralni
Amikor az edényben forrni kezd a víz, vegyük le a lángot a főzőlapon, és helyezzük az edényre a tálat a tojássárgájával. Így ezen a gőzön verjük fel a tojássárgáját a cukorral, használhatunk botmixert is.A sárgáját a cukorral együtt addig kevergessük, verjük, amíg azt látjuk, hogy a színe fehéres és sárgás között van. Ez körülbelül 5 percig tart. Vegye ki az edényt, és hagyja, hogy a krém szobahőmérsékletű legyen. Közben egy másik tálba tegyünk a tejszínt. Ezt is botmixerrel dolgozzuk meg, 3-4 percig, amíg habos nem lesz.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!