Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Hagymás máj erdélyi módra – egyszerű, de annál ízletesebb recept

hirdetés

Elkészítés:

A csirkemájat alaposan mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Ügyelj arra, hogy a hártyákat és az esetleges ereket eltávolítsd. A hagymát szeleteld fel vékony karikákra vagy aprítsd nagyobb darabokra, ízlés szerint.

Egy serpenyőben vagy lábasban melegítsd fel a zsiradékot. Add hozzá a felszeletelt hagymát, és párold meg közepes lángon, amíg üveges nem lesz. Ezután szórd rá a fűszerpaprikát, és keverd jól el.

Tedd a darabolt májat a hagymára, és keverd össze. Adj hozzá egy kevés vizet (kb. fél decilitert), és fedő alatt párold az egészet 8-10 percig.

Amikor a máj megpuhult, vedd le a tűzről. Csak ekkor sózd és borsozd meg az ételt, hogy a máj ne keményedjen meg.

Tálalási javaslat:

A hagymás csirkemájat kínálhatod puliszkával, párolt rizzsel, vagy akár friss kenyérrel. Az ízes, szaftos fogás minden körettel tökéletesen harmonizál.

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!