ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Ha így metszed a rózsát 2-szer annyi virágot hoz

hirdetés

A kertész kifecsegte a titkot: ha így metszed a rózsát 2-szer annyi virágot hoz

Most egy kiemelten fontos témáról fogunk beszélni, ami nem más, mint a rózsabokrok metszése. Áttekintjük, hogy mit érdemes tudni a rózsák metszéséről, beleértve a mikor, miért és hogyan kérdéseket is részletesen leírva.

Mikor érdemes elvégezni?


A metszés időpontját az éghajlat és a rózsa fajtája határozza meg. Általában a rózsabokrok metszését tavasszal, kicsit melegebb időben, a fagyveszély elmúltával érdemes elvégezni. Enyhébb tél esetén már februárban is megkezdhetjük a metszést. Amennyiben még hideg és fagyok vannak, érdemesebb várni március-áprilisig.

Régi idők bölcs emberei úgy tartották, hogy a rózsa metszésének időpontja egybeesik a Forsythia virágzásával, de az is jó módszer, ha figyeljük a rózsa vesszőin található levélrügyeket.

Ez is érdekelhet: Ha ezt teszed a paprika bokorral, nyár végéig 3-szor annyi termést hoz majd!

Ha a dudorok a vesszőkön megnőnek és pirosra színeződnek, akkor már itt az ideje a rózsa metszésének. Lehetőleg nyugalmi időszakban végezzük el a metszést, ha a növény korán virágzik a tavalyi hajtásokon, akkor érdemes csak virágzás után végezzük el a metszést.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 5

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!